Дії під час повітряної тривоги

Через агресію РФ в Україні триває воєнний стан та щодня звучать сирени повітряної тривоги. Люди адаптуються до життя в умовах щоденних загроз, які несуть російські обстріли по мирних українських територіях.


 Не зважаючи на те, що українці звикли жити в небезпечних умовах війни, ігнорувати сигнали повітряної тривоги не варто — своєчасне реагування на фактори загрози здатне вберегти життя.


Як потрібно діяти під час сигналу «Повітряна тривога»?
 Тлумачення цього питання можна знайти на сайтах ДСНС, Міністерства освіти та науки, публічних інформаційних ресурсах правоохоронних органів.

В кожному навчальному закладі чи державній установі, у громадських організаціях та на підприємствах розміщуються відповідні інформаційні куточки, тематика оформлення стендів з яких чітка та однозначна: «Дії під час повітряної тривоги».

Такі плакати дають можливість у максимально доступній формі донести до аудиторії алгоритми дій людини після звукового оповіщення про повітряну тривогу в регіоні.


 Інструктажі та рекомендації, які визначають порядок дій під час повітряної тривоги, можна умовно поділити на дві групи. Перша — правила поведінки для цивільного населення в умовах загрози з повітря.

Друга — службові інструкції та постанови, які визначають порядок дій та зони відповідальності посадових осіб під час звучання сигналу повітряної тривоги.


Які ж саме правила для населення про алгоритми дій під час повітряної тривоги доступні для ознайомлення на сайтах відповідних служб та органів й на стендах з безпеки життєдіяльності та цивільного захисту населення?


 Найголовніше з них таке: «звучить сирена — швидко прямуй до сховища». За браком часу скористайся «правилом двох стін». Не забудь вимкнути світло, газ та воду й потурбуватися про мало мобільних родичів й сусідів.

Варто пам’ятати, що найнебезпечнішими місцями у будинку є перший та останній поверхи, не варто також спускатись в укриття на ліфті.

Запас сухої їжі на 2 дні, вода, ліхтарики, телефон, павербанк та свисток — обов’язкові елементи багажу при евакуації в бомбосховище чи укриття.


 Алгоритми дій педагогів та фахівців служб цивільного захисту населення під час повітряної тривоги можна знайти на відповідних сайтах або інших їхніх публічних інформаційних майданчиках та месенджерах.

За потреби ви можете замовити такі інструкції, надруковані на пластикових інформаційних дошках, на нашому сайті. Власне виробництво дає можливість з нуля оформити стенди, які міститимуть чіткі інструкції з правил поведінки під час повітряної тривоги для різних груп населення.

Завдяки стендам «Як діяти під час повітряної тривоги» школярі, працівники, персонал отримують доступ до інформації, знання якої здатне підвищити можливість кожного оперативно та ефективно реагувати на фактори загрози їхнім життям.

heroiam.slava
Коментарів немає
Категорії:
News
Відгуки
Поки немає жодного відгуку.
Написати відгук
Ваш відгук
Ім'я
Email
Всі результати пошуку